Veneileminen syksyllä

Meren ansiosta saaristossa on syksyllä leutoa. Lomailijat ovat lähteneet koteihinsa, joten pienvenesatamissa ja lahdenpoukamissa ei ole tungosta. Nauti näistä upeista päivistä veneillen!

Tähän aikaan vuodesta kannattaa ajatella, että matka on tärkeämpi kuin päämäärä. Kuten aina, huolellinen valmistautuminen tekee retkestä paremman elämyksen. Veneretki vailla selkeää päämäärää tyynessä vedessä ohi rannoille jäävien kesämökkien rauhoittaa sielua. Jos saariston luonnon ja eläinten talveen valmistautumisen tarkkaileminen kiinnostaa, veneestä käsin se onnistuu parhaiten.
Tänä vuodenaikana tarjolla on mahtavia ja värikkäistä luontoelämyksiä. Voit myös käyttää tilaisuuden hyväksesi ja yöpyä lähimmässä majoituspaikassa kauden ulkopuolella. Syksyllä suosituissa vierasvenesatamissa ja idyllisten lahtien rannoilla on paljon enemmän tilaa.

Kun rantaudut, kannattaa lähteä tutkimaan rannikon koskemattomia luontoalueita. Lounas luonnon helmassa kruunaa kaiken. Jos tulen tekeminen on sallittua, voit sytyttää pienen nuotion ja lämmitellä. Mukaan kannattaa ottaa maistuva valmis pataruoka, tuoretta leipää ja hyvää juomaa. Muista, että kahvi maistuu parhaalta keitettynä ja juotuna ulkona. Jos lähdet kävelylle aterian jälkeen, saatat hyvällä onnella löytää kantarelleja ja muita herkkuja.

Jos ennen retkelle lähtemistä vene on ollut muutaman viikon käyttämättä, tarkasta, että kaikki toimii hyvin ja bensiiniä riittää. Syksyllä pimeä laskeutuu aikaisin, joten kannattaa lähteä retkelle mahdollisimman varhain aamulla. Sää voi muuttua nopeasti. Tuuli saattaa puhaltaa kylmästi. Ota mukaan lämpimiä vaatteita, jotta pysyt kuivana.

Testaa veneenvalintatoimintomme
Kaikki mitä veneretkellä tarvitaan