Pilkkiminen veneestä

Pilkkiminen veneestä on helppoa, antoisaa ja erittäin hauskaa.
Tämän menetelmän suosio kasvaa vuosi vuodelta. Se soveltuu mainiosti kuhalle, ahvenelle ja hauelle, mutta taitavat kalastajat ovat onnistuneet saamaan sen avulla myös nieriää ja taimenta.

Pilkkiminen veneestä on sitä miltä se kuulostaakin: siimaan kiinnitetyn syötin pudottamista veneestä veteen, jotta saalis iskee siihen kiinni. Syöttinä kannattaa käyttää jigiä tai kalaa. Tämä menetelmä muistuttaa läheisesti pilkkimistä jäältä. Kaikuluotan tai plotteri helpottaa kalojen löytämistä. Jos käytät nykyaikaista kaikuluotainta, joka näyttää sekä syötin että kalan, on jännittävää katsella, miten kala lähestyy syöttiä. Silloin näet kalastamisen suorana lähetyksenä!

Saat parhaat tulokset hankkimalla pilkkimiseen soveltuvan vavan ja kelan. Kannattaa käyttää melko ohutta punottua siimaa, koska se on riittävän jäykkä parhaan mahdollisen kosketuksen saamiseksi syöttiin ja sen veden vastus on vähäinen. Mukaan kannattaa ottaa eri kokoisia ja värisiä jigejä, koska etukäteen ei voi tietää, millaisella syöntituulella kala on. Innokkaiden harrastajien kalastusveneissä on sähkömoottorit, jotta he voivat etsiä kaloja lähes äänettömästi.

Veneestä pilkkiessä täytyy ottaa huomioon sää, tuuli ja vuodenaika ennen kuin kaloja etsitään tekniikan avulla.
Tällöin sattuman varaan jää vähemmän ja saalista tulee enemmän.

Testaa veneenvalintatoimintomme
Kaikki mitä kalastusretkellä tarvitaan