Veneen talvisäilytys

Kun vene valmistellaan kunnolla talvea varten ja säilytetään oikein, veneilykaudella kaikki sujuu helpommin ja veneen käyttöikä pitenee huomattavasti. Valmisteleminen on helppoa, mutta se täytyy suunnitella kunnolla.

Kun vene on nostettu ylös vedestä, se on helppo tarkastaa kokonaan vaurioiden ja vikojen varalta. Silloin huomaat, onko jotain vaarassa särkyä, Samalla voit puhdistaa veneen ja kunnossapitää sitä ennaltaehkäisevästi.

Valitse veneen talvisäilytysratkaisu ajoissa. Mieti myös, miten se nostetaan vedestä. Monilla venekerhoilla ja useissa pienvenesatamissa on talvisäilytyspaikkoja ja nostolaitteita. Kun syksy alkaa muuttua talveksi, veneen nostamista ylös voi joutua odottamaan. Kun olet liikkeellä hyvissä ajoin, ei tarvitse turvautua kalliiseen viime hetken ratkaisuun.

Säilytätpä veneen hallissa tai ulkona, sen on tuettava hyvin kaatumisen estämiseksi ja riittävästä ilmanvaihdosta on huolehdittava, koska kosteus saattaa aiheuttaa homehtumista. Tyhjennä vene tyynyistä, tekstiileistä ja muista varusteista. Säilytä ne kotona kuivassa paikassa ja suojassa varkailta. Akku on vietävä kotiin ylläpitoladattavaksi. Kun on aika laskea vene vesille, huono akku on yleinen ongelma.

Ota tavaksi karkeapuhdistaa koko vene perusteellisesti syksyisin. Varsinaisen puhdistamisen voi jättää kevääksi. Korjaa ja hio vauriot tarvittaessa. Kaikki kasvillisuus täytyy poistaa veneen rungosta. Muutoin talvella aiheutuu homehtumisen ja vaurioitumisen vaara.
Moottori on tärkeä ja kallis veneen osa, joten se on pidettävä kunnossa. Ota hyvissä ajoin selville, mitä veneesi moottorille on tehtävä.
Monien venevakuutusten ehdoissa kerrotaan tarkasti, kuinka venettä täytyy säilyttää, jotta varkaudet, vahingot ja muut onnettomuudet korvataan vakuutuksesta. Tarkista oman veneesi vakuutusehdot.
Jos et voi tai halua tehdä kaikkea itse, nosto vedestä, kunnossapito talvisäilytys lämpimässä hallissa voidaan jättää palveluyrityksen tehtäväksi. Jos käytät tällaista palvelua, sinun tarvitsee vain noutaa vene keväällä puhdistettuna, huollettuna ja vesille laskettuna. Laiva ohoi!

Testaa veneenvalintatoimintomme
Tärkeimmät vinkit veneen talvisäilytykseen